VÍDEO Salvador Illa, sobre les celebracions de l'ascens: «No s'ha de fer d'aquesta manera»

El ministre de Sanitat manifesta un "disgust profund" per les imatges

La celebració de l'ascens
La celebració de l'ascens | Juanma Peláez
NacióSabadell
28 de juliol del 2020
Actualitzat el 29 de juliol a les 0:08h
La celebració per l'ascens del CE Sabadell del passat diumenge, concentrada a l'Eix Macià, ha arribat fins al Palau de la Moncloa. Concretament, fins al ministre de Sanitat, Salvador Illa, que aquest dimarts ha assegurat "no s'ha de celebrar d'aquesta manera".  
  Unes afirmacions que ha fet en base a les "imatges de fa dos dies" a la ciutat. "No pot haver- hi un gran nombre important de persones manifestant la seva alegria i vulnerant tota mena d'indicacions sanitàries més de 45 minuts". 

Illa ha rematat, "això és el que no es pot fer" i ha recordat "les tres M", és a dir, mascareta, mans -neteja amb gel desinfectant- i metres -distància social de dos metres-. El titular de Sanitat ha explicat que ho ha tractat amb l'alcaldessa, Marta Farrés, de qui ha recordat "va fer una crida explícita" que la gent no sortís al carrer a celebrar-ho. Per tot plegat, ha dit que sent un "disgust profund".

No ha estat l'única veu crítica per les celebracions dels arlequinats, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, també aquest dimarts ha comentat que les imatges eren "evitables".