Gairebé 800 actes culturals anul·lats i 200.000 espectadors perduts: el rastre de la pandèmia a Sabadell

Més de la meitat estan relacionats amb les biblioteques

Un espectacle al Teatre La Faràndula
Un espectacle al Teatre La Faràndula | Juanma Peláez
28 de juliol del 2020
El passat 14 de març s’activava l’estat d’alarma i partir d’aquí va començar una escalada de cancel·lacions en tots els àmbits, fins aturar gairebé per complet l’activitat. En el sector cultural de Sabadell, fins el passat mes de juny, això s’ha traduït en la suspensió de 786 actes i en nombre d’espectadors han estat 199.780.
 
Unes estimacions fetes per l’Ajuntament de Sabadell, recollides en el pla de xoc post-Covid-19, aprovat el passat divendres en un ple extraordinari, i que el dia anterior va presentar l’alcaldessa, Marta Farrés.  
 
De les gairebé 800 cites suprimides, més de la meitat, 391, han estat activitats de les biblioteques de la ciutat i 220 de les dels museus i l'Arxiu Històric, és a dir, quasi el 80%. La resta, un 18% dels equipaments escènics -142- i un 4% d’esdeveniments a l’espai públic de les entitats -33-.  

 
Unes xifres similars amb els usuaris, més d’un 75% no han assistit a les biblioteques o museus i l’Arxiu Històric, incloses, en aquest últim cas, les visites escolars. Un 15%, per tant, 31.455 han estat aquells que han vist com un concert o una funció de teatre, entre d’altres, s’han suspès. Per últim, 15.000 han representat els que no han pogut gaudir de festes i espectacles al carrer.
 
Les festes majors dels barris
 
Unes apreciacions fetes des de l’equip de Cultura del consistori, després de valorar la situació amb un centenar d’entitats de Sabadell, incloses les associacions de veïns i és que aquestes, 23 de les 27 que organitzen festes majors, han suprimit tota l’agenda.