coronavirus

Fiscalia persisteix en mantenir el focus sobre cinc residències de l'àrea de Sabadell

També segueixen els tres procediments judicials, entre els jutjats de la ciutat i Cerdanyola

per NacióSabadell , 24 de juliol de 2020 a les 12:00 |
Els jutjats de Sabadell | ACN
La Fiscalia manté la investigació sobre la gestió de les residències de l'àrea de Sabadell, es tracten de les cinc diligències ja obertes que es conserven de les últimes setmanes, engegada pel ministeri públic i aguantant així el mateix nombre que fa més de més de dos mesos, quan va passar de quatre a cinc

A més, se li ha afegit la denúncia, coneguda ja fa tres setmanes, interposada per un particular i que també investiga. Continuen els mateixos procediments judicials, els tres dels que ja tenia constància. Dos es mantenen oberts als jutjats de Sabadell, un d'aquests per desatenció i falta de tractament, i un altre als de Cerdanyola del Vallès, pels presumptes delictes de falsedat en document oficial i omissió del deure de socors.


El ministeri públic manté les 28 diligències penals, després que fa set dies s'obrissin dues noves investigacions i en va arxivar una altra. En l'àmbit civil, el ministeri públic continua amb el seguiment a una setantena de centres. En aquests casos, es fa una vigilància de la situació i per a la protecció dels usuaris. A tot l'Estat ja hi ha engegades 228 investigacions penals i 178 diligències civils, amb dades del passat 20 de juliol.

La Fiscalia General de l'Estat ha fet públic en les últimes setmanes les diligències obertes a les diferents fiscalies d'arreu de l'Estat. El ministeri públic, però, ha explicat que ja no facilitarà setmanalment aquesta informació i ho farà "puntualment" quan hi hagi "modificacions apreciables" en les dades disponibles.


 

Participació