Les primeres dues denúncies per no dur la mascareta a Sabadell

Van arribar el mateix dia, 20 de juliol; tres dies després, 24

Ambient de fase 1 a Vic
Ambient de fase 1 a Vic
24 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:48h
Des del passat 9 de juliol l'ús de la mascareta és obligatoria per als majors de 6 anys. Així ho va determinar la Generalitat, encara que es pogués mantenir la distància de seguretat. En aquestes dues setmanes mal comptades, la Policia Municipal de Sabadell ha interposat dues denúncies per no dur-la, les primeres a la ciutat. Durant les últimes 24 hores però, els agents n'han interposat 24 més i en total, fins aquest divendres, s'han elevat fins a les 26. 

Totes dues van arribar el mateix dia, el passat dilluns, segons han indicat fonts municipals. Unes notificacions que s'han produït davant el cas omís a les indicacions dels agents per no posar-se la mascareta, tal com han detallat les mateixes fonts. 

I és que el cos sabadellenc, els primers dies de l'obligatorietat de la mascareta feia una tasca més pedagògica i informava la importància del seu ús per evitar contagis del coronavirus. Un cop passades les dues setmanes, es començarà a sancionar. 

De fet, l'alcaldessa Marta Farrés així ho va advertir aquest dimecres, amb la publicació d'un Ban informatiu. Farrés va avisar d'aquesta possibilitat i que era necessari que “tota la població” complís “estrictament” les indicacions sanitàries.

Cal recordar, tal com està establert en la normativa, en base a la llei de seguretat pública, no portar mascareta quan és obligatori suposa una multa de 100 euros.