Comencen les obres per recuperar el torrent dels Colobrers

Estarà tancat durant els mesos d'agost i setembre

L'estat de l'espai natural del rodal el passat mes d'octubre
L'estat de l'espai natural del rodal el passat mes d'octubre | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:18h
Han començat les tasques per a la restauració del tram del torrent de Colobrers afectat pel temporal Gloria. Unes feines que està duent a terme l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i que consisteixen en l’estabilització dels marges del torrent mitjançant un mur de gravetat format per una estructura de troncs de fusta amb estaques vives (esqueixos), plantació de vegetació de ribera i sembra d’espècies herbàcies.

Els treballs es fan per evitar l’erosió del marge del torrent que la velocitat de l’aigua produeix en períodes de pluges fortes. L’actuació tindrà un cost d’uns 85.000 euros i farà que aquest pas estigui tancat durant l’agost i el setembre, per ajudar a la seva recuperació ambiental i paisatgística.

Des de l'Ajuntament ha demanat que quan estigui obert al públic i s’hi accedeixi "és important no sortir dels camins senyalitzats de l’itinerari", no entrar a la llera del torrent i seguir les recomanacions de portar el gos lligat i no accedir-hi amb bicicleta.

El temporal Gloria, del passat mes de gener, va causar nombrosos desperfectes, afectant el camí, que va quedar impracticable, i davant d’aquesta situació es va tallar l’accés al torrent, perquè el camí no complia les garanties de seguretat.

Curiosament, era la segona vegada el 2019 que es privava l'accés aquest espai. Va ser al juliol i van ser dos dies per retirar arbres caiguts. A l'agost 2018, també, però pel temporal d'aigua que va afectar la ciutat i que malmetre el torrent i es va treballar per reobrir-lo "el més aviat possible"