El pla de xoc es dota amb vuit milions d’euros amb gairebé 800 propostes per executar

Aquest divendres es portarà aprovació en una convocatòria extraordinària

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:46h
785 propostes per executar i vuit milions d’euros. Aquestes són les xifres del pla de xoc que ha elaborat el govern municipal per fer front a la crisi sanitària a causa del coronavirus, amb les aportacions de 57 entitats i cinc partits polítics. Un total que té contemplades les 329 iniciatives inicials, elaborades des del consistori a mitjans de maig, i amb els mateixos recursos.  
 
L’alcaldessa, Marta Farrés, ha fixat que l’objectiu és “no deixar ningú enrere i l’activació econòmica”. En aquest sentit, un bon gruix, el 35%, està reservat en polítiques socials com ara, l’augment de la dotació en prestacions d’urgència per garantir l’alimentació, les necessitats bàsiques i d’allotjament, reforçar el Rebost Solidari, crear una línia d’ajudes urgents per pagar el lloguer i reforçar el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), entre moltes altres.
 
A més de l’àmbit de les persones, també hi ha l’econòmic, que posa l’accent en la formació, l’acompanyament a autònoms i empreses, la detecció de “nínxols de mercat” i amb inversions en els polígons industrials i “la potencialitat del territori”, ha dit Farrés per aquesta “reactivació”, en al·lusió amb un projecte de coneixement que agafi Fira Sabadell, el Taulí, l’ESDi, la UAB i l’aeroport, entre d’altres; l’urbanisme i l’espai públic; la cultura i els esports, que s’han previst ajudes que es convocaran les properes setmanes i també de foment d’ambdós sectors. I per últim, mesures de caràcter general.

 
 
 
 
Farrés ha assegurat que els vuit milions d’euros no variaran, però sí les propostes davant l’escenari canviat amb la Covid-19. Ha justificat aquesta xifra definitiva, perquè “hi ha el pressupost municipal”, que s’eleva, tal com ha recordat, més enllà dels 200 milions d’euros.
 

La divisió de les propostes rebudes per àmbits Foto: Ajuntament de Sabadell


La mobilitat, a estudi
   
Quant a l'espai públic, Farrés ha garantit que continua la proposta d'eixamplar voreres i la vertebració amb bicicleta de sud a nord de la ciutat. Tot i així, de les 155 idees que "s'estan estudiant" per incloure o no al pla, una bona part estan relacionades amb la mobilitat. 

Aquest document no és definitiu, ja que el ple ha de donar el vistiplau. Aquest divendres es portarà a aprovació en una sessió extraordinària, a partir de les 10 hores. Aquestes gairebé 800 propostes surten de les 849 que ha rebut l'Ajuntament, de les quals s'han desestimat una mica més d'una quarta part, "perquè no eren competència municipal o no es podien dur a terme", ha especificat l'alcaldessa. Un pla de xoc que tindrà una durada d'aplicació fins a finals de 2021.  
 

Proposta de Pla de Xoc Covid-19 Sabadell by naciodigital on Scribd