​Demanen que la Generalitat es retiri com a acusació particular en el cas dels «Nou de Lledoners»

Un acció duta a terme quan fa un any que es va acordar retirar la pancarta dels presos polítics a l'Ajuntament de Sabadell

L'acció duta a terme a la plaça Sant Roc
L'acció duta a terme a la plaça Sant Roc | Albert Hernàndez
23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:52h
El Consell Local per la República de Sabadell, juntament amb una desena d'entitats, ha demanat a la Generalitat que es retiri com a acusació particular en el cas dels "Nou de Lledoners". Concretament, en un acte organitzat aquest dijous a la plaça Sant Roc, ha adreçat al conseller d’Interior, Miquel Buch, aquesta petició.

Una acció duta a terme coincidint amb la protesta per reclamar la llibertat dels presos polítics, que cada dia -el 27 de juliol farà un any- reuneix a un grup de persones a les portes de l'Ajuntament. A més, quan arriba el primer aniversari de l'acord per retirar la pancarta de "Llibertat presos polítics" que hi havia penjada a la façana del consistori, que es va retirar tres dies després, el 26 de juliol de 2019.
 
Ha subratllat que els acusats “no van fer més que manifestar-se i protestar per l’empresonament i imminent trasllat a Madrid” dels líders independentistes. Per això ha manifestat el seu rebuig contra aquesta acusació i ha discrepat de l’argument que el Govern “té l’obligació ineludible de garantir-los assistència jurídica i exercir la seva defensa”, perquè “potser sí” proporcionar defensa, en canvi, ha qüestionat “l’obligació”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “la Generalitat no pot defensar sempre i en qualsevol cas l’acusació dels mossos. Com a mínim, hauria d’escoltar ambdues parts”. Ha recordat que al cos “també hi ha agents que pel seu racisme, xenofòbia i poc professionalitat no haurien de forma part ni dels Mossos ni de cap cos de seguretat d’un país democràtic”.