Les banderes a mig pal de l'Ajuntament passaran d'estar-hi cada dijous a únicament el darrer del mes

Així ho ha decidit la Junta de Portaveus per unanimitat

Les banderes a mig pal a l'Ajuntament
Les banderes a mig pal a l'Ajuntament | Juanma Peláez
NacióSabadell
22 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:13h
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament, celebrat aquest dimarts, ha decidit per unanimitat que les banderes a mig pal de l'edifici consistorial que així onegen cada dijous, com a mostra de compromís i solidaritat amb les víctimes que arreu del món pateixen les conseqüències de les guerres, els terrorismes i la intolerància i com a rebuig a tots els actes violents, passarà a fer-se el darrer dijous de mes. 

S'ha considerat "oportú" modificar l'acord inicial, que data de l'abril de 2016, a més de les declaracions de situació de dol oficial d'àmbit nacional, autonòmic, provincial, comarcal i local segons correspongui. 

La Junta  de Govern Local el 2016 va pactar que les banderes del consistori estiguessin a mig pal tots els dijous com un dol i recollint la mobilització que la iniciativa de la "Roda de la Pau" duu a terme des de fa més de 15 anys a la plaça Doctor Robert. 

ERC s'ha atribuït que passi a fer-se els darrers dijous de mes davant "l'intent de fer desaparèixer" aquesta acció "simbòlica". Així, aquest dijous ja no lluiran a mig pal, però sí el següent, el dia 30.