«Comerç de Confiança»: el distintiu que acredita els establiments segurs de Sabadell

Entre 300 i 400 negocis de la ciutat el duran en aquesta primera fase de llançament

El segell que reconeixerà els establiments
El segell que reconeixerà els establiments | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
22 de juliol del 2020
L’Ajuntament de Sabadell i la Cambra de Comerç de Sabadell han impulsat una iniciativa per recuperar l’activitat econòmica a la ciutat, generant seguretat entre els consumidors. Es tracta del segell “Comerç de Confiança” que duran els establiments que apliquen els protocols sanitaris i que periòdicament així ho mantenen, perquè es farà una inspecció cada cert temps.
 
És un projecte que neix de la Cambra de Comerç d’Espanya i tota la xarxa d’aquestes organitzacions i pel qual el consistori i l’entitat sabadellenca han arribat a un acord per subvencionar l’obtenció d’aquest distintiu -cost de 57 euros-. L’Ajuntament pagarà 19 euros, la Cambra 19 més i el comerç uns altres 19. L’alcaldessa Marta Farrés ha detallat que hi ha una partida de 5.000 euros reservada i no ha descarta que s’ampliï.

El president de la Cambra, Ramon Alberich, ha concretat que la Guia de Bones Pràctiques de la Secretaria de Comerç, sobre les quals es basa per atorgar el segell, van en la línia de les normatives marcades per les autoritats sanitàries com ara higiene, tant del client com dels treballadors, també al vestuaris, tractament dels productes i recomanacions com posar la roba en quarantena, entre d’altres.

Alberich ha dit que és “una garantia” i ha apuntat que hi haurà una “primera tongada” amb entre 300 i 400 negocis i “esperem que l’acceptació sigui bona”, ha expressat.