Montcada recorda que els contagis al municipi es troben a prop d'un «llindar acceptable»

En les últimes dues setmanes hi ha hagut 12 nous positius

Un carrer de Montcada i Reixac
Un carrer de Montcada i Reixac | Adrià Costa
NacióSabadell
21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:30h
Montcada i Reixac és la frontera fins a on es s'estenen les mesures restrictives per evitar la propagació del coronavirus, arran dels brots a l'Hospitalet, el Segrià i Barcelona. Superat el cap de setmana, el consistori vallesà ha recordat que la taxa de creixement es troba a prop d'un "llindar acceptable".

I és que tal com ha detallat el regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, amb dades facilitades pel Departament de Salut, "en els darrers quinze dies a Montcada i Reixac únicament s’han produït 12 casos positius", cosa que situa la localitat en un 1,4%, unes xifres que s'aproximen, com ha dit, a l'1,2% que situen els experts. 

De fet, ha recalcat de la Torre, dels 1.542 positius que s'han registrat en aquest període a la regió sanitària de Barcelona -inclosa Montcada-, una dotzena són del municipi vallesà, és a dir, no arriba ni a l'1%. Des de l'inici de la pandèmia, se n'han comptabilitzat 302 entre la població montcadenca.

Unes xifres facilitades a la reunió del consell assessor territorial del Procicat, que es troba a diari i concentra els 13 municipis de l'àrea metropolitana que han de complir amb les recomanacions per frenar l'augment d'infeccions.

Poca coordinació localitats i Generalitat 

De la Torre ha posat l'accent en què hi hagi una millor coordinació,"estem amoïnats per la manca de concreció de les mesures adoptades per la Generalitat per contenir els contagis”. En aquest sentit, ha manifestat les peticions, que, per ara, s'han quedat sense resposta, per seguir programant i organitzant el cinema i els concerts a la fresca previstos per aquest juliol.

L’Ajuntament considera que es poden desenvolupar, ja que "estan complint, de manera escrupulosa, les mesures de seguretat i d’higiene marcades per les autoritats sanitàries". A més, també s'ha sol·licitat la reobertura de la instal·lació esportiva Montcada Aqua i els Cinemes Montcada.