Un hort urbà social al centre i una zona de conreus al Parc Agrari, l'experiment d'agricultura urbana a Sabadell

És un projecte europeu en el qual participen una dotzena de ciutats i regions

Una de les zones de conreu creades
Una de les zones de conreu creades | UAB
NacióSabadell
21 de juliol del 2020
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Ajuntament de Sabadell participen en un projecte europeu per impulsar sistemes alimentaris arreu del territori, i estendre l'agricultura local, tradicional, orgànica i sostenible. La iniciativa inclou un hort urbà social al centre de la ciutat, una zona de conreus experimentals al Parc Agrari i una horta social a Can Bages, a tocar del riu Ripoll.

Els productors de Parc Agrari produiran i comercialitzaran els aliments, a través del Mercat Central. També hi intervindran cooperatives de consumidors sabadellenques i es dissenyaran activitats formatives per establir vincles amb els centres educatius.

Forma part de el projecte "FoodE", dirigit per la Universitat de Bolonya i que consisteix en una plataforma d'intercanvi de coneixement integrada per tots els actors implicats en el sistema alimentari urbà. Està previst que es posin en marxa quinze projectes pilot amb socis locals en dotze ciutats o regions europees, a més de Sabadell: Nàpols, Bolonya, Tenerife, Amsterdam, Lansingerland, Berlín, Oslo, Longyearbyen, Romainville, Lasi i Ljubljana. Els investigadors avaluaran els seus resultats per una possible replicabilitat en altres circumstàncies.

Aquesta iniciativa està finançada pel programa marc de la Unió Europea Horitzó 2020 i vol aportar una visió clara de cap a on ha d'avançar Europa a llarg termini.