​La Crida per Sabadell, sobre el primer any de mandat de Farrés: «Venen fum i no tenen projectes concrets»

Demanen responsabilitat a l'equip municipal perquè tirin endavant projectes de l'anterior mandat

La Crida per Sabadell en el tret de sortida de la campanya electoral
La Crida per Sabadell en el tret de sortida de la campanya electoral | Juanma Peláez
NacióSabadell
19 de juliol del 2020
La Crida per Sabadell ha avaluat el primer any de mandat del govern PSC-Podem, que lidera l’alcaldessa Marta Farrés i la regidora Anna Lara ho ha resumit d’aquesta manera: “Venen fum i no tenen projectes concrets”.

La portaveu de la formació, Nani Valero, ha afegit més elements com els “desordres” a l’agenda i uns plens municipals “buits de contingut”. A més, ha destacat “la inexperiència” d’una part de l’equip que queda palès, així com el “contrast” de la “sobreexposició pública” de l'alcaldessa i “l’opacitat” en d’altres àmbits. Valero ha puntualitzat que es tracta d’un equip municipal “feminitzat i no feminista”, perquè aquesta filosofia no es veu reflectida a les polítiques.

Ha recordat que la primera mesura va ser la pujada dels sous i, mesos més tard, es va “passar del pacte de la Concòrdia al de les cadiretes”, en referència a l’acord amb Junts per Sabadell (JxS) amb l'aprovació dels pressupostos. Tampoc “posa a les persones al centre ni es transforma” en els projectes “d’autoria pròpia” com la compra de “la caixa de ciment al centre, que li diuen l’aparcament i la comissaria al nord de la ciutat”. Unes propostes que “no són gens positives”.

Maties Serracant, en la línia de Valero, ha criticat el nul desplegament del Pla Local d’Habitatge, així com el de mobilitat, impulsats l’anterior mandat i tampoc “n’esperem massa”. Per això, ha demanat “es deixi fer la feina iniciada i no s’encalli” i ha matisat que “la Covid-19 no ha tingut res a veure”, destacant la "irresponsabilitat que suposa deixar productes al calaix". Ha expressat els dubtes sobre “el pacte de govern encobert” per “materialitzar” el canvi de la Gran Via, motiu pel qual es van atorgar dos assessors a JxS.  

Lara ha detallat que la Crida han entrat 280 preguntes al llarg d’aquest any, 14 de les quals respostes a mitges i 93 no n'han tingut, és a dir, un 33%, tal com ha recalcat Lara. “No és satisfactori que un terç no obtinguin rèplica”, ha dit i ha precisat, per exemple, les obres de la caserna de la Guàrdia Civil, així com la “manca absoluta de transparència” amb el contracte d’Smatsa.