​Sabadell treballa per «posar fre» a les carreres il·legals a Can Roqueta

El consistori, però, avisa que és tracta d'una problemàtica complexa i reclama més implicació de Mossos d'Esquadra

Carrer Can Camps, a Can Roqueta, Sabadell.
Carrer Can Camps, a Can Roqueta, Sabadell.
NacióSabadell
19 de juliol del 2020
Junts per Sabadell (JxS) advertia aquesta setmana l'organització de carreres il·legals al polígon industrial de Can Roqueta. El tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, ha garantit que s'està treballant "per posar fre" aquestes trobades amb els diferents cossos de seguretat i, a més, s'està fent "un seguiment acurat d'investigació". 

La portaveu de JxS, Lourdes Ciuró, advertia que no només suposava una amenaça per a la seguretat dels mateixos participants, també la dels treballadors de la zona i e futur d'aquest punt d'activitat econòmica. Rodríguez ha recordat que fa uns mesos es van interposar una cinquantena de denúncies i el mes passat la Policia Municipal va enxampar una nova concentració.

Tanmateix, ha admès que la situació és complexa i "requereix altres intervencions, a més de les policials per poder eradicar-ho". A més, ha indicat que aquestes convocatòries "es fan a través de xarxes socials i el seu àmbit d'actuació és supramunicipal, abraçant bona part de l'àrea metropolitana i amb una mobilitat molt gran" i concentren una "multitud" de persones, cosa que no permet que el dispositiu de la Policia Municipal hi pugui fer front. 

Per això, ha remarcat "la importància de coordinar-se amb Mossos i la seva implicació en el problema". El tinent d'alcaldessa ha destacat que hi ha un factor que influeix i està relacionat amb "l’entorn que escullen per fer aquests tipus de quedades virtuals. Per això, simultàniament a la investigació policial, treballem en un projecte per canviar l’entorn de Can Roqueta perquè sigui impossible fer-hi aquest tipus d'infraccions de circulació". 

En aquest sentit, ha enumerat un seguit d'intervencions perquè no només es tracta d'enviar més policies sinó que "l’espai no sigui adequat per fer aquestes infraccions. Cal combinar les actuacions policials amb mesures de senyalització especial els caps de setmana, badens i càmeres, que facin desistir als ciutadans de comportaments al volant no permesos".