VÍDEO i FOTOS Així es desinfecta la Bassa quan tanca portes

Una trentena de persones duen a terme la tasca al llarg de tota la jornada

Un dels socorristes desinfectant la zona de la piscina
Un dels socorristes desinfectant la zona de la piscina | Juanma Peláez
21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 11:00h
El 6 de juliol van obrir les piscines municipals de Sabadell -excepte la de Ca n'Oriac-. Ho van fer amb la màxima de primar la seguretat tant dels usuaris com la dels treballadors. Una de les grans novetats d'aquest atípic estiu ha estat el tancament al migdia, una clausura de 90 minuts -entre les 14 hores i les 15.30 hores- que s'aprofita per fer desinfecció dels espais. 


En aquests primers dies, la primera setmana l'assistència ha estat de gairebé 15.000 persones, amb la Bassa absorbint la majoria -unes 9.000-, malgrat que s'ha limitat l'accés a mil persones. De fet, un únic dia, el passat 11 de juliol, es va penjar el cartell de complet. Unes mesures que van en la línia marcades per les autoritats sanitàries per garantir la seguretat i això és gràcies a la tasca d'una trentena de persones que des de bon matí i fins a les 23 hores netegen perquè el SARS-COV-2 no hi entri i si ho fa, quedi neutralitzat. 

"S'ha augment un 40% més les hores de servei respecte anys anteriors, malgrat haver-hi menys temps d'obertura", explica el cap de la secció de neteja de l'Ajuntament de Sabadell, Xavier Burgos. "Quan es tanca al migdia és quan es reuneixen més persones per dur a terme les feines, però durant tot el dia hi ha personal", apunta. 

I és que, mentre els banyistes gaudeixen d'un bany amb espai per nedar sense topar amb d'altres o prenen el sol, "hi ha persones netejant pom, banys i zones comuns", assegura el responsable de l'empresa encarregada d'aquest servei, Albert J. Simón. És a dir, una feina invisible, però efectiva. 
 

La neteja dels vestuaris de la Bassa Foto: Juanma Peláez


Neteja continuada i mesurada 

Res queda fora de la desinfecció, cadascú en la seva parcel·la. El personal de les finestretes ho fan al seu espai, poc abans de tancar al migdia perquè estiguin enllestit quan arribi el torn de tarda, que fa el mateix al vespre. També es replica a la zona de taquilles i els socorristes duen a terme la desinfecció a l'àrea de platges, repassant totes les baranes i dutxes. 

Un engranatge que funciona a la perfecció i a l'hora. Un cop es tanquen portes, grups de diverses persones es comencen a repartir per tot l'ampli espai de la Bassa. Burgos assenyala que "més enllà de la neteja, que també, posem èmfasi en la desinfecció". Per tal d'aconseguir-ho, com apunta l'encarregat de l'empresa, es fa amb els productes de lleixiu en dissolució com ve predeterminat pel Ministeri de Sanitat. 

Burgos remarca la feina de la Bassa, però recorda que el mateix es reprodueix "adaptat al seu volum" a la resta de piscines municipals.