Els problemes amb la climatització dels jutjats de Sabadell arriben al síndic de greuges de Catalunya

Se superen els 27 graus, una temperatura per sobre del que marca la llei

L'entrada als jutjats de Sabadell
L'entrada als jutjats de Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
17 de juliol del 2020
Actualitzat el 18 de juliol a la 13:56h
La sindica de greuges de Sabadell ha fet arribar la queixa sobre els problemes de climatització de l'edifici dels jutjats al síndic de greuges de Catalunya. En una primera reunió, la jutgessa degana, Glòria Pérez, la Fiscal Cap de Sabadell i Cerdanyola, Neus Pujal, el vicedegà del Col·legi de l'Advocacia de Sabadell, Josep Farners, el president de la comissió de la defensa de la professió de l'ICASBD, Miguel Sanchez i un representant de l'Il.lustre Col.legi de Procuradors van exposar el cas a la síndica.

Denuncien les altres temperatures que han de suportar tant els treballadors, com la ciutadania, que estan per sobre dels 27 graus de màxima que marca la llei, i les greus deficiències de seguretat i mobilitat que pateix l'edifici.

Situació que enguany es veu agreujada perquè no es compleix amb les necessitats de prevenció per la Covid-19 per la "manca" de mampares, EPIs, senyalització i manca de ventilació, entre d'altres. La magistrada va destacat també que Sabadell és "el quart partit judicial en importància" i que té uns 400 treballadors que passen regularment per l'edifici.

Davant d'aquestes denuncies la síndica va acompanyar als operadors jurídics en una reunió amb el síndic de Catalunya en els jutjats de Sabadell, on també va ser present el secretari del Departament de Justícia de la Generalitat, així com l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés i la regidora d'Espai Públic, Mar Molina, que va destacar que des del consistori s'havia ofert la cessió d'uns terrenys al Govern de la Generalitat, precisament davant on es troben els actuals jutjats.

En un comunicat, la síndica explica que està satisfeta per haver permès aproximar les parts, a fi de superar les declaracions d'intencions de les administracions i que s'adoptin mesures immediates i tangibles sobre aquesta problemàtica que s'allarga en el temps.