«Otello» de Verdi encapçala la nova temporada d'Amics de l'Òpera

'Turandot' clou la temporada d'òpera del Kursaal.
'Turandot' clou la temporada d'òpera del Kursaal. | dr. Xavier Gondolbeu
Redacció
30 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:47h

'Turandot' va ser la peça estrella de la passada temporada. Foto: dr. Xavier Gondolbeu


Amics de l'Òpera de Sabadell va un pas més enllà aquesta temporada i s'atreveix amb una de les òperes més complicades que existeixen, Otello, de Giuseppe Verdi. El tret de sortida a la nova programació la donarà l'espectacle Le nozze di Figaro de Mozart el proper 28 d'octubre.  

Inspirada en el l'obra teatral Le mariage de Figaro, de Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, la comèdia Le nozze de Figaro se situa a Sevilla, anys després dels fets narrats en Il barbiere di Siviglia en què el Comte d'Almaviva havia aconseguit casar-se amb Rosina, gràcies a l'astúcia del barber Figaro. Però si en Il barbiere l'amor que triomfava era el del comte, a Le nozze di Figaro és el del criat.

Daniel Gil de Tejada dirigirà aquest espectacle que el propi Wolfgang Amadeus Mozart va presentar a Viena l’any 1786. Es podrà veure a La Faràndula els dies 28 i 30 d'octubre i l'1 de novembre.

La segona aposta de la temporada està conformada pel doble espectacle La serva padrona de Giovanni Battista Pergolesi i Il segreto di Susana de Ermanno Wolf-Ferrari. Tindrà lloc el 27 i el 29 de novembre.

El 17 de febrer arribarà la gran estrena de la temporada. Amics de l'Òpera portarà a Sabadell la que és sens dubte una de les obres mestres del gènere: Otello de Giuseppe Verdi. La tràgica història basada en l'obra de William Shakespeare, també estarà dirigida per Daniel Gil de Tejada. 

El punt i final el posarà el popular espectacle Madamma Butterfly de Giacomo Puccini, un dels que més vegades s'ha posat damunt de l'escenari a tot el món. En aquest cas serà Ruben Gimeno, director de l'Orquestra Simfònica del Vallès, qui dirigirà aquest muntatge que s'estrenarà el 20 d'abril. .