Fiscalia conserva la investigació sobre cinc residències de l'àrea de Sabadell

També segueixen els tres procediments judicials, entre els jutjats de la ciutat i Cerdanyola

Els jutjats de Sabadell
Els jutjats de Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
16 de juliol del 2020
La Fiscalia manté la investigació sobre la gestió de les residències de l'àrea de Sabadell, es tracten de les cinc diligències ja obertes que es conserven de les últimes setmanes, engegada pel ministeri públic i aguantant així el mateix nombre que fa més de més de dos mesos, quan va passar de quatre a cinc

A més, se li ha afegit la denúncia, coneguda fa ja dues setmanes, interposada per un particular i que també investiga. Continuen els mateixos procediments judicials, els tres dels que ja tenia constància. Dos es mantenen oberts als jutjats de Sabadell, un d'aquests per desatenció i falta de tractament, i un altre als de Cerdanyola del Vallès, pels presumptes delictes de falsedat en document oficial i omissió del deure de socors.

El ministeri públic ha obert dues noves investigacions i n'ha arxivat una altra, cosa que segueixen la vintena a Catalunya, xifra a la qual es va arribar fa set dies, després que fa dues setmanes s'elevessin fins a 42. En l'àmbit civil, el ministeri públic continua amb el seguiment a una setantena de centres. En aquests casos, es fa una vigilància de la situació i per a la protecció dels usuaris. Respecte a la setmana anterior, ha arxivat dos procediments.

A tot l'Estat ja hi ha engegades 227 investigacions penals i 180 diligències civils, amb dades del passat 13 de juliol.