Salut reconeix que les xifres de coronavirus a la regió sanitària de Sabadell són bones

La incidència de la Covid-19 a la regió sanitària Metropolitana Nord se situa en els 7,7 casos però es demana no abaixar la guàrdia

Fase de represa a Granollers.
Fase de represa a Granollers. | Adrià Costa
Redacció
15 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:04h
La incidència actual de coronavirus a la regió sanitària Metropolitana Nnord, que inclou el Vallès Oriental, l'Occidental -on hi ha Sabadell-, i part del Maresme, és baixa. Ho ha explicat Joan Parellada, director del sector del Vallès Oriental de l'ICS, que ha revelat que la taxa de positius per PCR en la darrera setmana ha estat de 7,7.

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, ha reconegut que les dades evidencien que la xifra de contagis en aquesta regió està molt per sota de la mitjana catalana -que és de 29 casos per cada 100.000 habitants-, però ha demanat als ciutadans que segueixin complint amb totes les mesures de seguretat i higiene per evitar rebrots.

Pel que fa al número de reproducció instantani, s'ha situat en l'1,6. Amb tot, ha advertit que el virus "segueix aquí" i ha demanat a la ciutadania que no abaixi la guàrdia. Fernàndez s'ha expressat en aquest sentit i ha recomanat a la ciutadania "que sigui prudent" malgrat que la situació que es viu en aquesta zona "no és comparable" a la de L'Hospitalet o el Segrià.

"El que farà que la situació continuï així serà que siguem curosos amb la distància física, la higiene de mans i intentem no acumular moltes estones en espais tancats", ha apuntat. Fernàndez assegura que aquestes actituds són les que permeten que el contagi "sigui més dificultós".

Pel que fa al Vallès Oriental, Joan Parellada, ha indicat que la taxa d'incidència de positius per PCR en la darrera setmana és de 3,5 casos per cada 100.000 habitants al Vallès Oriental Central, de 3,1al Baix Vallès i d'1,8 al Baix Montseny. Amb tot, ha apuntat que "el risc de rebots hi és" i ha destacat la importància de detectar els casos a temps per poder-los aïllar. Per ara en aquesta comarca no se n'ha produït cap.

A la reunió d'alcaldes d'aquest dimecres també hi ha assistit la secretaria general del departament d'Educació, Núria Cuenca, que ha assegurat que la "immensa majoria" d'escoles i instituts del Vallès Oriental no tindran necessitat d'ocupar espais complementaris amb l'arrencada del nou curs. Segons Cuenca, la necessitat de fer servir algun equipament municipal només es produirà en "centres puntuals".

A banda, ha assenyalat que els que poden tenir més dificultats per encabir tots els grups són els que es troben situats en mòduls prefabricats. "Presenten més limitacions a l'hora de confeccionar els grups estables i distribuir-los en les infraestructures", ha reconegut.