Ultimen les actuacions per prevenir d'incendis forestals el bosc de Can Deu

Ja s'ha actuat al llarg de l'any

NacióSabadell
18 de juliol del 2020
El Bosc de Can Deu
El Bosc de Can Deu | C.E.
El passat 15 de juny va començar la campanya de prevenció d’incendis forestals, el bosc de Can Deu està ultimant els treballs per enllestir l'espai natural per evitar que es declarin incendis. De fet, aquest juliol s'acabaran totes aquestes tasques.

Fins ara, s’han dut a terme estassades d’herbassar a l’hivern i també a la primavera, entre maig i juny, a la zona adjacent al carrer del Bosc i als accessos a la masia. Per acabar, aquest juliol es continuarà a les quatre zones d’accés al bosc. A diferència de les dutes a terme a principis d'any no s’estassarà tot el terreny sinó que es marcarà una franja perimetral i al voltant dels arbres; les restes trossejades es deixaran in situ.

Amb aquesta franja perimetral es pretén trencar la continuïtat de la vegetació, mentre que l’herba restant contribueix a mantenir la humitat superficial del sòl.

La campanya d'enguany està sent atípica donat que les pluges de la primavera, d'una banda, han fet créixer molt l’herbassar, però a l’hora aquest encara es manté prou verd. A més, el tancament dels aparcaments de la carretera Sabadell-Matadepera i de l’àrea de lleure de Sant Julià d’Altura a causa de la Covid-19 han portat a una reducció del nombre d’usuaris del bosc i, per tant, del risc d’incendi.

Al llarg de la campanya es reforçarà la vigilància del bosc de Can Deu amb la col·laboració dels membres voluntaris de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Sabadell. Paral·lelament, es col·locaran cartells als accessos al advertint de l’elevat risc d’incendi.