FOTOS Quan la Policia Municipal tenia «subseu» al nord de la ciutat

ERC i la Crida carreguen contra la mesura per inapropiada

L'oficinal policial del 2012
L'oficinal policial del 2012 | Juanma Peláez
14 de juliol del 2020
Actualitzat el 15 de juliol a la 13:39h
El primer tràmit per construir una comissaria al nord de Sabadell ha arrencat, però sense una data al calendari de quan serà una realitat. Tot i així, la presència d'agents instal·lats en aquesta zona de la ciutat, i més concretament a la Biblioteca del Nord, on es vol aixecar l'edifici policial, no és nou. El 2012 es va inaugurar una "subseu", a més de la Prefectura de Can Marcet.

Una delegació policial que havia de servir "per atendre les demandes dels sabadellencs i sabadellenques, tot fomentant la seguretat, el civisme i la convivència", segons resava el comunicat de presentació de l'època i que va estar en actiu fins a l'estiu de 2016.
 

Un agent a l'edifici policial, situat a la Biblioteca del Nord Foto: Juanma Peláez


L'alcalde d'aleshores, Manuel Bustos, afegia com a objectiu que es buscava anar cap "a una ciutat cada cop més segura i on la convivència continuï sent protagonista", a més de ressaltar el factor de "proximitat" del cos policial.  

Presumia que la capital vallesana era "la primera ciutat mitjana que posa en marxa aquest tipus d'experiència de proximitat, segons les notícies que tenim". I és que el projecte de l'equip municipal era replicar aquestes "subseus" al sud i a l'oest del municipi.
 

Així era l'oficina policial, que es trobava al nord de Sabadell Foto: Juanma Peláez


Aquesta oficina policial era un annex a la Biblioteca del Nord, que funcionava de forma independent, amb accés des de la ronda de Navacerrada. Tot i així, els casos de tipus penal, la denúncia formal i el procés posterior s'havia de continuar duent a terme a la Prefectura.