Aquesta és la notícia més llegida avui a NacióSabadell

ERC i la Crida carreguen contra la mesura per inapropiada

La zona on s'ubicarà la comissaria
La zona on s'ubicarà la comissaria | Albert Hernàndez
14 de juliol del 2020
L'Ajuntament de Sabadell ha fet el primer pas per a la construcció de la comissaria de la Policia Municipal al nord de la ciutat. Concretament, a la Plana del Pintor, a l'aparcament que hi ha darrere la Biblioteca del Nord. Però no ha posat data aquest projecte que duia a la campanya electoral l'alcaldessa, Marta Farrés, quan era candidata. 

Ha assentat les bases d'aquest equipament amb l'inici dels tràmits per requalificar el terreny, aprovat aquest dilluns en Junta de Govern Local. La regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica, Mar Molina, ha assegurat que es "farà quan es pugui fer", ja que el canvi del pla especial urbanístic no suposa cap cost. Molina ha garantit que es manté la mateixa categoria per a la parcel·la que ocupa la biblioteca. 

Una mesura que ha aixecat les crítiques d'ERC i la Crida per Sabadell. El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, ha dit que aquest projecte "respon a uns interessos polítics determinats i és irracional pel que fa a ubicació i millores de seguretat real" i ha comparat que amb els 11 milions d'euros que es volen dedicar a les dependències policials es podria "invertir a la Prefectura de Can Marcet, alberg per a persones sense llar i més habitatge públic". 

La portaveu de la Crida, Nani Valero, ha qualificat "d'inapropiada" la ubicació, "lluny de la xarxa bàsica i en un entorn residencial". A la vegada que s'ha mostrat sorpresa perquè es destinin "esforços en qüestions molt menys urgents com és el cas de la comissaria" en lloc "d'aplicar" el Pla Local d'Habitatge, que ha recordat es va aprovar en el mandat anterior i la necessitat existent actual, i en aquest sentit, ha apuntat la possibilitat d'aquest solar per fer habitatge públic.