El fals metge de Terrassa també elaborava i venia títols universitaris

El jove, de 21 anys, es troba a presó des de l'abril acusat d'intrusisme, falsedat documental i d'un delicte contra la salut pública

LaTorre
14 de juliol del 2020

El veí de Terrassa de 21 anys que hauria exercit de metge en diversos centres sanitaris durant la pandèmia també fabricava títols universitaris falsos que venia a través de pàgines webs, segons informa la Cadena SER. Després d'aconseguir una ordre judicial d'entrada i escorcoll a casa seva, la policia catalana va buidar el seu ordinador portàtil i el mòbil de l'acusat, on ha pogut comprovar que es dedicava a aquesta activitat.

El citat mitjà avança que els Mossos d'Esquadra es troben investigant almenys a cinc compradors residents a Catalunya, però no descarten que n'hi hagi a la resta de l'Estat. El jove està acusat d'intrusisme, de falsedat documental i d'un delicte contra la salut pública, però la policia vol provar que va ser un delicte continuat.

Per ara, la investigació es centra en tres dones i dos homes d'entre 19 i 57 anys, residents a Barcelona, Terrassa, Sabadell i Albesa (La Noguera) que haurien contractat els serveis de l'impostor. Així, vol determinar si els clients també van utilitzar els falsos títols -en aquest cas d'odontologia i enginyeria- per treballar en especialitats d'aquests àmbits.

Diversos centres sanitaris i empreses, víctimes de l'impostor

Segons informava setmanes enrere Cadena SER, l'home hauria començat a treballar a la Residència Altanova-Sant Gervasi de Barcelona el 26 de març, en plena pandèmia. Allà s'hi estaria fins al 7 d'abril, quan es va donar de baixa voluntàriament. Aquell mateix dia ja havia estat contractat a l'Hospital de Martorell, centre on va treballar 20 hores i on va firmar l'acta de defunció d'un pacient de 79 anys ingressat per coronavirus. Tenia altres antecedents com a impostor: havia estat a les urgències de la Vall d'Hebron, Bellvitge, al servei de medicina laboral d'Amazon o havia robat una ambulància dels Bombers de Bellaterra.

Fonts de Sanitas explicaven a SER Catalunya que l'individu els va mostrar un títol universitari i un document original amb el pagament de les taxes de col·legiat. A més, el segell oficial que duien els papers "els va donar total credibilitat", i va presentar un currículum i una carta de recomanació d'un hospital públic de Barcelona.