El Parlament rebutja la proposta de Sabadell d'unir l'R4 de Rodalies amb l'aeroport

Els vots contraris de Junts per Catalunya, ERC i el PP ho eviten en la moció presentada pel PSC

Estació de Sabadell Centre
Estació de Sabadell Centre | Georgina Albreda
NacióSabadell
13 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:05h
La comissió de Territori del Parlament, celebrada aquest dilluns, ha rebutjat la proposta de resolució, presentada pel PSC, d'unir l'aeroport amb la línia de Rodalies R4, que enllaça Barcelona amb el Vallès Occidental i Manresa. Es tracta del projecte que va plantejar l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, a finals de l'any passat, arran de l'estudi de la Generalitat per impulsar una línia ferroviària fins a l'aeroport del Prat, passant per la capital catalana. 

Els vots contrari d'ERC, Junts per Catalunya i el PP han evitat que es donés llum verda a la iniciativa vallesana, també inclosa en les al·legacions al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV) del consistori sabadellenc. La idea dels socialistes era vincular els dos Vallesos i ampliar freqüències d'un tren cada deu minuts.

El diputat, i també primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha recordat que el projecte dibuixat "beneficiaria a la majoria que utilitza a diari els Rodalies ja que augmentaria la freqüència i milloraria la connexió amb Barcelona i l’aeroport" i ha carregat contra el Govern per seguir "encaparrat en portar-hi un tren llançadora que serà més car que Rodalies i que interferirà amb la resta del sistema ferroviari".
  La proposta de Farrés va comptar amb un ampli suport a la comarca, el seu homòleg de Terrassa, Jordi Ballart, s'hi va alinear, i el Vallès Occidental amb un acte al Consell Comarcal de demostració de front comú, així com el president de Cecot, Antoni Abad, que va qualificar "d'idònia" la línia per connectar amb la infraestructura aeroportuària.