Arriben pluges que poden ser intenses a partir del migdia

Inici de setmana amb xàfecs que es mantindran la primera meitat

Redacció
12 de juliol del 2020
Núvols, pluges i sol per obrir la setmana
Núvols, pluges i sol per obrir la setmana | ND

La setmana s'obrirà amb precipitacions que poden ser intenses i que s'allargaran entre el migdia i la tarda. Serà, però, només en aquesta part central del dia, en què el cel estarà tapat i que, ja cap a la nit, es desfarà. Al matí els núvols i el sol s'alternaran. L'ambient canviant farà que el mercuri experimenti canvis, baixarà a la segona part de la jornada. 

El dia es llevarà amb sol i núvols i amb una temperatura molt semblant a la d'aquest diumenge. Serà a partir del migdia, o cap al final del matí, quan arribaran núvols que descarregaran pluges. Cap al vespre cessaran i també aniran desfent-se les nuvolades. Una tònica que s'espera s'allargui la primera meitat d'aquesta setmana.


El Servei Meteorològic de Catalunya, que ha activat un avís per un intensitat de pluja fins a la tarda a la meitat nord del país, preveu un cel mig ennuvolat i al final del matí la precipitació inicial a Ponent i al Pirineu s'estendrà a la meitat nord del país, arribant fins al litoral. Ja cap a la nit aquesta nuvolositat s'anirà desfent.

S'esperen alguns ruixats a partir del migdia, que seran d'intensitat entre feble i moderada, i acumularan quantitats entre minses i poc abundants. Tot i això, és possible que localment siguin fortes i abundants a les zones avisades. A més, aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra.

Tot plegat es traduirà en el termòmetre, amb uns registres mínims que sí seran molt semblants, movent-se els 14 i 19 ºC, mentre que la màxima sí baixarà, situant-se entre entre els 26 i 31 ºC.