Sant Quirze porta a la justícia els atacs als símbols independentistes durant la passada Diada de Catalunya

La Policia Local va identificar tres persones que van reconèixer ser els responsables

NacióSabadell
11 de juliol del 2020
Actualitzat el 13 de juliol a les 8:07h
L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès | Albert Segura
L'Ajuntament de Sant Quirze ha denunciat a la justícia els atacs contra dos símbols independentistes que es van penjar al municipi, en el marc de la celebració de la Diada de Catalunya de l'any passat. Concretament, es van arrencar l'estelada i una pancarta on hi deia "Independència", que es trobaven a la rotonda de la plaça de l'Estació. 

La segon tinent d'alcalde, Laura Flos, va anar a declarar aquesta setmana als jutjats de Sabadell per aquests fets, ja que una patrulla de la Policia Local va enxampar tres persones que van admetre ser-ne els responsables i se'ls va denunciar com a presumptes autors d'un delicte de furts. 

L'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha garantit que la localitat vallesana "segueix plenament compromesa amb la defensa del dret a la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació del poble català” i “per aquest motiu denunciarem qualsevol atac feixista contra qualsevol persona, institució o lluita col·lectiva”.
  Així mateix, ha recordat que a la mateixa façana del consistori, i dins els actes de celebració del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, també es van arrencar i tallar la pancarta que presidia l’edifici, on s’hi podia llegir “Prou justícia patriarcal!”. El consistori també va denunciar-ho.