Passar temps en família: una enquesta revela el més valorat per infants i joves de Castellar durant el confinament

Més d'un 30% s'han sentit avorrits

Un mostreig entre més de 200 nens
Un mostreig entre més de 200 nens | Adrià Costa
NacióSabadell
12 de juliol del 2020
Una enquesta, elaborada pel Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents de Castellar, ha revelat que el més ben valorat per infants i joves de 6 a 16 anys ha estat passar en temps en família durant el confinament. Un dels aspectes que han valorat com a tret molt positiu d'aquest període.

Així com tenir temps per jugar o per dedicar-lo al que els agrada i a aprendre coses noves. Es tracta d'una iniciativa que ha comptat amb un mostreig de 203 participants, de primer de Primària a 4t d’ESO, dut a terme entre el 20 de maig i el 5 de juny. 

També ha destacat que el 66% dels enquestats s’han sentit acompanyats o molt acompanyats, i el 64% han declarat haver-se sentit còmodes o molt còmodes a casa. Per contra, el 31,53% s’han sentit avorrits o molt avorrits, el 29,55% han estat estressats o molt estressats, el 20,69% angoixats o molt angoixats i el 17,17% han manifestat haver estat tristos o molt tristos. També han enyorar els amics i altres persones de la família, com els avis i àvies, el fet de no poder anar a l’escola i la sensació d’avorriment.

La convivència entre joves amb persones adultes, la majoria ha coincidit a reconèixer haver-se sentit escoltat i tingut en compte pels pares, però alhora estan en desacord amb les seves decisions per no entendre-les. 

Quant al futur, han expressat la incertesa i han suggerit millores al municipi com ara, la col·locació de més arbres, porteries i cistelles, carrils bici, la millora de la neteja, l’arranjament de voreres i la cura dels espais naturals, la realització d’activitats a la natura o la creació d’espais de lleure i trobada per als adolescents.