Aquest és el cartell de la Festa Major 2020

L'alcaldessa Marta Farrés referma la importància de la cultura

El cartell de la Festa Major d'enguany
El cartell de la Festa Major d'enguany | Ajuntament de Sabadell
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:06h

El guanyador del cartell amb el regidor de Cultura Foto: Albert Hernàndez


"FM 2020 Sabadell". Aquesta és la proposta guanyadora per il·llustrar el cartell de la Festa Major d'enguany. Una obra de Gerard Garcia Calduch, estudiant de l'Escola Illa. El membre de la comissió organitzadora de la Festa Major, Adrià Garcia, ha destacat la "qualitat" dels cartells que s'han presentat i "el salt" que ha suposat i que "trenca tendència dels últims anys". 

En aquest sentit, s'ha valorat que les creacions s’identifiquin amb la ciutat, que siguin creatius i singulars, que mostrin un discurs gràfic i conceptual actual, directe i entenedor i, finalment, que no mostrin dificultats de reproducció i adaptació a diferents formats i suports.
 

El cartell de Festa Major d'enguany Foto: Ajuntament de Sabadell


L'alcaldessa, Marta Farrés, ha augurat una Festa Major de "mascareta" i en petit format. Però ha posat en valor la cultura en aquestes temps "mai no ha estat tan necessària", perquè és un element de "canvi social i crítica", entre d'altres. Ha recordat que en aquest àmbit no es gasta "s'inverteix" i quan la pandèmia passi "les entitats culturals han de continuar". 

En total s'han presentat 35 creacions, en un concurs convocat per Transports Urbans de Sabadell (TUS), d’estudiants de l’Escola Illa i de l’Escola Superior de Disseny (ESDi), matriculats el curs 2019-2020, així com exalumnes graduats el 2018-2019 i que estiguessin cursant ensenyaments reglats a altres escoles d'art. 

El guanyador s'enduu 600 euros i les persones que han tingut un accèssit, 150 euros, que corresponen als cartells presentats per Júlia González Piñol (“Sabadell Festiva”) i Ainhoa Sol Gámez (“Festa, diversitat i colors”).