Fiscalia manté la investigació sobre cinc residències de l'àrea de Sabadell

També segueixen els tres procediments judicials

Els jutjats de Sabadell
Els jutjats de Sabadell | ACN
NacióSabadell
09 de juliol del 2020
La Fiscalia manté la investigació sobre la gestió de les residències de l'àrea de Sabadell, es tracten de les cinc diligències ja obertes que es conserven de les últimes setmanes, engegada pel ministeri públic i aguantant així el mateix nombre que fa més de dos mesos, quan va passar de quatre a cinc

A més, se li ha afegit la denúncia, coneguda la setmana passada, interposada per un particular i que també investiga. Continuen els mateixos procediments judicials, els tres dels que ja tenia constància. Dos es mantenen oberts als jutjats de Sabadell, un d'aquests per desatenció i falta de tractament, i un altre als de Cerdanyola del Vallès, pels presumptes delictes de falsedat en document oficial i omissió del deure de socors.

La fiscalia ha arxivat 13 diligències i, per tant, s'han reduït a una vintena a Catalunya, després que fa dues setmanes, s'elevessin fins a 42. En l'àmbit civil, el ministeri públic segueix amb el seguiment a una setantena de centres. En aquests casos, es fa una vigilància de la situació i per a la protecció dels usuaris. Respecte a la setmana anterior, ha arxivat dos procediments.

A tot l'Estat ja hi ha engegades 229 investigacions penals i 186 diligències civils, amb dades del passat 6 de juliol.