Microcrèdits per ajudar autònoms i microempreses

S'ha fixat una línia d'un milió d'euros

La plaça Sant Roc sense la pancarta
La plaça Sant Roc sense la pancarta | Albert Segura
NacióSabadell
08 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:09h
L’Ajuntament de Sabadell i Microbank han signat aquest dimecres un acord per col·laborar i facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. S'ha establert una línia de finançament d'un milió d'euros per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, afavorint la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat.

També es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

Les persones sol·licitants podran optar aquestes ajudes per un import màxim de 25.000 euros. Els projectes han de tenir un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a (OAEA) del consistori (OAEA). El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones mancades de garanties i avals.