El Moviment Veïnal del Vallès espera que els sonòmetres i l’estudi econòmic marquin «un canvi» a l’aeroport

Esperen una correcta col·locació per captar l'impacte acústic

Una avioneta aterrant a l'aeroport de Sabadell
Una avioneta aterrant a l'aeroport de Sabadell | Albert Hernàndez
08 de juliol del 2020
Actualitzat el 09 de juliol a les 8:11h
El membre del Moviment Veïnal del Vallès, Josep Molins, ha celebrat la decisió de la Generalitat d’instal·lar sonòmetres als municipis del voltant de l’aeroport de Sabadell i espera que això juntament amb l’estudi econòmic, encarregat a una fundació per saber la rendibilitat de la infraestructura, marquin “un canvi” de les instal·lacions.
 
Molins ha suggerit que els aparells s’han d’instal·lar en “línia amb l’enlairament i aterratge”. Per això, ha concretat que, per la banda de Sant Quirze, s’han de situar a prop de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), “a un edifici dels de Mas Duran”. Mentre que, per la banda de Barberà, haurien d’estar “tocant al poliesportiu de Badia”. Al seu parer, si no estiguessin en aquests punts no agafaria l’impacte acústic de les aeronaus.

Tot i així, Molins ha qüestionat aquest anunci quan “hi ha hagut una caiguda de l’activitat”. Sigui com sigui, aquesta licitació del Govern, juntament amb l’estudi econòmic, que tal com ha detallat, es preveu que estigui enllestit el darrer trimestre d’enguany, “haurien de posar a negociar l’Estat i Catalunya” per tal d’arribar a un acord per “transformar l’aeroport en un heliport potent”.
 
De fet, es tracta d’una petició que ja s'ha fet i que “tindria futur”. En aquest sentit, el membre del col·lectiu vallesà ha recordat que durant l’estat d’alarma han estat aquests aparells els que majoritàriament han fet servir la infraestructura. A més, ha afirmat que la formació que es fa es podria traslladar a Igualada, “que està preparat”, ha sentenciat.