Reclamen la recuperació de l'atenció primària habitual a la ciutat

També cobrir les baixes i les vacances del personal per garantir el servei

Accés al CAP Gràcia de Sabadell.
Accés al CAP Gràcia de Sabadell. | Albert Hernàndez
08 de juliol del 2020
El ple de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha aprovat, amb els vots a favor de PSC, Podem, la Crida i Cs i les abstencions de Junts per Sabadell (JxS) i ERC, reclamar al Departament de Salut la recuperació dels CAP de la ciutat, un cop s'ha desactivat l'estat d'alarma i s'ha reprès el camí cap a la "nova normalitat" -concepte amb el qual va batejar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la desescalada-.

Ha estat en una moció presentada conjuntament per socialistes i la formació taronja i que el portaveu d'aquest últim, Adrián Hernández, ha reivindicat la necessitat també d'obrir el consultori del Poblenou, a més ha destacat la importància de l'atenció primària en la detecció i seguiment del coronavirus.

La regidora republicana, Glòria Llobet, ha explicat que des de Salut s'havia enviat el pla sobre l'activitat d'aquest servei i ha concretat que, en el cas de l'equipament del Poblenou, "no s'obre, perquè no tenen pacients". Una afirmació que ha replicat Hernández, assenyalant que "potser aquest estiu sí, perquè hi ha gent que no marxarà". 

També ha criticat que s'obrin els CAP "amb menys recursos i personal", en referència al de Gràcia, cosa que "impedeix el doble circuit". Per això, la regidora de Salut, Sònia Sada, ha demanat dotació de professionals per millorar la ràtio i no s'acabi "perjudicant el servei".