infraestructures

Sis sonòmetres al voltant de l'aeroport de Sabadell per analitzar l'impacte acústic de l'activitat

S'instal·laren a Badia, Barberà, Sant Quirze i Sabadell

per NacióSabadell , 8 de juliol de 2020 a les 08:00 |
Un helicópter arribant a l'aeroport de Sabadell | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat ha licitat la instal·lació de sis sonòmetres a Badia, Barberà, Sabadell i Sant Quirze, és a dir, al voltant de l'aeroport per fer un seguiment acústic de l'activitat que es dona en aquesta infraestructura. 

Compta amb un pressupost de 55.400 euros i els sonòmetres permetran obtenir registres continus del soroll que genera l'enlairament i aterratge de les aeronaus, així com de la mateixa instal·lació aeroportuària. Aquestes intervencions s'allargaran aproximadament durant 12 mesos.El Govern va proposar col·locar una xarxa d'aquests aparells per obtenir informació "precisa i contínua" dels nivells acústics. La licitació ha avançat gràcies a un acord en el marc de la comissió de seguiment de l'aeroport de Sabadell, format per, entre d'altres, entitats veïnals d'aquestes localitats vallesanes. 


A mes, les dades que s'obtinguin es monitoritzaran des d'un centre que disposa la Generalitat sobre aeronàutiques. Està en marxa des de 2018 i recull informació sobre l'activitat, soroll i meteorologia que es dona, per exemple, als aeròdroms de la Cerdanya, Igualada-Òdena i l'heliport de Tírvia. Està en procés d'integrar-se a l'aeroport de Lleida-Alguaire, Andorra-la Seu i l'heliport de Tremp.

 

Participació