Sis sonòmetres al voltant de l'aeroport de Sabadell per analitzar l'impacte acústic de l'activitat

S'instal·laren a Badia, Barberà, Sant Quirze i Sabadell

Un helicópter arribant a l'aeroport de Sabadell
Un helicópter arribant a l'aeroport de Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
08 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:03h
La Generalitat ha licitat la instal·lació de sis sonòmetres a Badia, Barberà, Sabadell i Sant Quirze, és a dir, al voltant de l'aeroport per fer un seguiment acústic de l'activitat que es dona en aquesta infraestructura. 

Compta amb un pressupost de 55.400 euros i els sonòmetres permetran obtenir registres continus del soroll que genera l'enlairament i aterratge de les aeronaus, així com de la mateixa instal·lació aeroportuària. Aquestes intervencions s'allargaran aproximadament durant 12 mesos.

El Govern va proposar col·locar una xarxa d'aquests aparells per obtenir informació "precisa i contínua" dels nivells acústics. La licitació ha avançat gràcies a un acord en el marc de la comissió de seguiment de l'aeroport de Sabadell, format per, entre d'altres, entitats veïnals d'aquestes localitats vallesanes. 

A mes, les dades que s'obtinguin es monitoritzaran des d'un centre que disposa la Generalitat sobre aeronàutiques. Està en marxa des de 2018 i recull informació sobre l'activitat, soroll i meteorologia que es dona, per exemple, als aeròdroms de la Cerdanya, Igualada-Òdena i l'heliport de Tírvia. Està en procés d'integrar-se a l'aeroport de Lleida-Alguaire, Andorra-la Seu i l'heliport de Tremp.