El ple s'autoimposa repensar el model del Rebost Solidari

Moció de la Crida aprovada per unanimitat

El lot especial d'alimentació per aquest Nadal
El lot especial d'alimentació per aquest Nadal | Ajuntament de Sabadell
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 23:49h
El ple de Sabadell, celebrat aquest dimarts, s'ha autoimposat repensar el model del Rebost Solidari, una iniciativa que fa més de deu anys que està en funcionament, tal com ha recordat la portaveu de la Crida per Sabadell, Nani Valero, impulsora de la moció. 

Ella mateixa ha incidit en la necessitat "de posar un calendari" i "donar quatre voltes" del servei "i ara amb més raó", després que els efectes de la pandèmia hagin "multiplicat" els casos, passant de 1.900 famílies a 2.700. Valero ha demanat incorporar en aquest replantejament "les noves xarxes d'ajuda" que han sorgit arran del coronavirus.

La proposta ha servit per aportar idees per afrontar el malbaratament alimentari i en aquesta línia, el regidor de Junts per Sabadell (JxS), Frances Baró, ha posat com a exemple un projecte dut a terme a Reus, en què productes frescos i alimentaris, que són aptes per al consum i queden com a residus, es distribueixen entre les famílies vulnerables. A més, suposa una "sinèrgia" de les entitats del tercer sector. 

El portaveu d'ERC, Gabriel Fernàndez, ha recordat la seva experiència com a regidor d'Acció Social en l'anterior mandat i ha posat xifres: "Caldria nou milions d'euros perquè les famílies poguessin menjar el que volguessin". Precisament, l'actual regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, ha lamentat que s'hagi portat el tema a ple i no s'hagi incorporat al pla post-Covid-19 que s'està preparant. Una manifestació a la qual s'hi ha sumat la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, que ha recordat que ja forma part dels projectes del govern municipal.