Sabadell acompanyarà les escoles bressol privades per tenir un pla de rescat «davant el risc» de tancament

El consistori farà informació conjunta de l'oferta pública i privada a la ciutat

Motxilles en una escola bressol de la comarca
Motxilles en una escola bressol de la comarca | Albert Hernàndez
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 22:41h
El ple de Sabadell del mes de juliol, celebrat aquest dimarts, ha donat llum verda que el consistori doni suport a les escoles bressol privades "davant el risc" que al setembre no puguin obrir, ha advertit la portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró. I ha afegit, es tracta de garantir el dret a l'educació de la canalla. 

Ciuró ha recalcat la importància de la tasca que duen a terme i que es "faciliti" la protecció i ha recordat que, fa uns dies, 14 centres es van dirigir a l'Ajuntament per la situació que afrontaven. "Si tanquen, patiran les famílies i els infants", ha manifestat. La de JxS ha reclamat "la mateixa empatia" que la mostrada amb la necessitat d'ajudar els casals d'estiu

Una afirmació que ha motivat les rèpliques de la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, i líder de Podem, "aquesta comparació no toca" i li ha retret que és una moció "ideològica" i que busca "afavorir" les escoles bressol privades. La regidora de la Crida, Anna Lara, ha assenyalat que "vetllar per l'educació de 0-3 anys l'eina que es té són les escoles bressol municipals". 

Des d'ERC, Èlia Soriano, ha reconegut la feina feta quan no hi eren les de titularitat pública, però "cal estendre la xarxa pública i que sigui de qualitat". Ciuró ha lamentat que el debat s'hagi convertit "en pública, sí o pública, no" i li ha etzibat a Morell que "si tanquen al setembre el problema el tindrà vostè, perquè està al govern". La neoconvergent ha admès que calen places públiques, però ha remarcat que es tracta "d'una urgència" i "no comparo amb els casals d'estiu, que si m'apura són prescindibles, però les escoles bressol estan durant tot l'any al peu del canó ajudant les famílies".

El regidor d'Educació, Manuel Robles, s'ha pronunciat a favor de la proposta, tot afirmant, "situació excepcional, calen mesures excepcionals". La moció ha prosperat amb els vots a favor de PSC, JxS i Cs i en contra, ERC, Podem i la Crida.