El ple força l'elaboració d'un pla de mandat com a mostra de «transparència»

La moció de Cs s'aprova per unanimitat

Un moment de la celebració del ple de juliol
Un moment de la celebració del ple de juliol | Ajuntament de Sabadell
07 de juliol del 2020
Actualitzat el 08 de juliol a les 8:14h
El ple de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha forçat que el govern municipal presenti un pla de mandat com a mostra de "transparència" i per poder "fiscalitzar" la tasca del consistori, per part de l'oposició, i conèixer els projectes a la ciutat, per part de la ciutadania. Una moció presentada per Cs i que s'ha aprovat per unanimitat. 

Un consens, però, que ha comptat amb retrets entre part de l'oposició i l'equip municipal per "elements" de manca democràtica i el toc "autoritari" que demostra en reunions la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha denunciat la portaveu de la Crida, Nani Valero. El regidor d'ERC, Raül Garcia-Barroso, ha subratllat que la Covid-19 "no és excusa", pel fet que s'hagi justificat el virus per no disposar d'aquest pla. 

El primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha posat l'accent en el fet de no tenir-lo, "perquè es pot adaptar al context actual", tot i que també ha dit que "hi ha molts ajuntaments que fan plans i es queden en això, plans". Així mateix, la tasca dels assessors ha comportat les acusacions creuades, que s'inclou en la proposta del partit taronja per "conèixer la tasca que desenvolupen".

En aquest sentit, el portaveu del partit, Adrián Hernández, ha afirmat, "valen igual que en els acords previs a la maleïda pandèmia" i ha apuntat, entre d'altres, cap als assessors de Junts per Sabadell (JxS). La líder d'aquest partit, Lourdes Ciuró, ha recalcat que la "transformació de la Gran Via és vital. És un focus de contaminació" i ha afegit, "Si aquest ple no entén la palanca de transformació que suposa, té un problema". 

Hernández ha qualificat de "no justificable" els recursos destinats als assessors i ha replicat Ciuró que el projecte de la Gran Via està condicionat a la rondes. Gibert ha qüestionat que "per què no es fa el mateix amb la resta dels grups municipals" en la "polèmica" dels assessors.

Més transparència: un debat anual 

Aquesta proposta, en matèria de transparència, presentada per Cs, s'afegirà, tal com ha recordat Ciuró, a la celebració d'un debat de política anual de la ciutat, que ara fa un any es va donar llum verda al ple municipal.