Sabadell per una sanitat 100% pública

El ple aprova una moció presentada per l'entitat Can Capablanca, en nom de Sanitàries en Lluita

La distribució dels regidors per tota la sala de plens
La distribució dels regidors per tota la sala de plens | Ajuntament de Sabadell
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:34h
El ple de Sabadell, el corresponent al mes de juliol, celebrat aquest dimarts, per primera vegada de forma presencial, després de l'esclat de la pandèmia, ha aprovat reclamar una sanitat 100% pública. Una petició que ha vingut motivada per la presentació d'una moció de Can Capablanca, en nom de Sanitàries en Lluita.

Precisament, una de les integrants d'aquesta plataforma a Sabadell, Txus Merino, ha recordat que sembla "s'han oblidat", en al·lusió a la "poca presència" de les reivindicacions del sector, un cop passats els pitjors moments de les afectacions del coronavirus. I ha subratllat la pressió i l'afectació emocional dels professionals. Per això, ha recordat que els dimecres es manifesten al Taulí. "Els diners públics per costejar la sanitat pública i no la privada", ha expressat i ha indicat que el mateix en l'àmbit educatiu. 

Merino, que ha agraït els aplaudiments durant els mesos de març i abril, ha denunciat que segueixen els mateixos problemes, "manca personal" i cal "revertir les retallades". Unes demandes que han comptat amb el vistiplau de tots els regidors, que han coincidit en el retorn del 5% reduït fa uns anys, així com reduir les llistes d'espera. 

El text, encara que ha prosperat, ha comptat amb les abstencions d'ERC i Junts per Sabadell (JxS) i els vots favorables de PSC, Podem, la Crida per Sabadell i Cs.