Tancada la carpeta de la construcció de tanatoris a la trama urbana

El ple informa que Territori i Sostenibilitat permet la modificació del Pla General Municipal d'Ordenació (PGMO)

La nau on es volia construir el tanatori
La nau on es volia construir el tanatori | Albert Hernàndez
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:34h
Un tanatori dins el nucli urbà no serà ni ara ni en el futur. El ple ordinari de juliol, que s'ha celebrat aquest dimarts, ha informat que el Departament de Territori i Sostenibilitat, amb data del passat mes de març, ha donat llum verda al Text refós de la modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació (PGMO) per a la regulació de l'ús dels serveis funeraris. 

D'aquesta manera, es regula la instal·lació d'aquest servei i "ordenen la seva implantació territorial", que determina la seva posada en servei als límits de la ciutat. A més, també fixa "la restricció" d'un crematori i cementiri en uns certs àmbits. 

La portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, ha celebrat aquesta notificació, perquè "es posa ordre" a la localitat. També ho ha fet el regidor d'ERC, Santi Valls, que ha dit que "finalitza el procés" i es fa "una millor distribució". 

Ciurò, però, ha aprofitat per posar sobre la taula una renovació de l'actual tanatori, perquè "està envellit. Hi ha serveis actuals que no es donen i es cobren". Ha apuntat que, en el cas que sigui "rendible", sigui gestió municipal, perquè "no som antimunicipalitzacions", ha etzibat. "Si és bo, estarem a favor", ha finalitzat. 

El passat setembre, també a la sala de plens, Sabadell va denegar el recurs presentat per l'empresa Serveis Funeraris Barcelona-Grup Mémora per construir un tanatori a la Rambla Ibèria, ja que no havia presentat uns estudis necessaris per a l'estudi de l'establiment d'aquesta activitat.  

Una negativa que va arribar per la pressió veïnal, que es va mobilitzar amb periòdiques manifestacions a la Rambla Ibèria.