La troballa de restes arqueològiques al futur CAP Can Llong endarrereix l'obertura gairebé mig any més

Les previsions inicials eren al primer trimestre de 2022 i ara serà cap a finals d'any

Simulació del futur  CAP Can Llong
Simulació del futur CAP Can Llong | Departament de Salut
NacióSabadell
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:35h
El futur CAP Can Llong haurà d'esperar, una mica més, per ser una realitat. La troballa de restes arqueològiques al subsol ha obligat alterar al calendari de la posada en marxa d'aquest equipament, llargament reivindicat al barri. Ara, s'ha fet una aproximació i s'espera que al setembre es pugui reprendre la construcció. 

Està previst que les excavacions arqueològiques s'acabin cap al setembre i, per tant, que es puguin començar les obres del nou CAP. Això situaria l'obertura del servei cap a finals de 2022, després que en l'adjudicació de les obres, el passat mes de febrer, s'apuntés al primer trimestre d'aquell any.

L’Ajuntament de Sabadell assumirà el cost de l’estudi arqueològic i el Servei Català de la Salut (CatSalut) el cost de l’extracció de terres. El tràmit de la llicència d’obra requereix un estudi d’intervenció patrimonial del terreny.

Al febrer, el Departament de Salut va adjudicar les obres per valor de gairebé dos milions d'euros i es tracta d'un equipament sanitari molt esperat a la ciutat, especialment al barri, perquè ha de servir per descongestionar el CAP Can Rull, tot i que compartiran un mateix equip de professionals.