Els professionals del CAP Gràcia veuen «impossible assegurar l'atenció adequada» amb la reobertura

Salut controla la situació a diari i no descarta "fer algun tipus de reorganització"

Accés al CAP Gràcia de Sabadell.
Accés al CAP Gràcia de Sabadell. | Albert Hernàndez
06 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:07h
El passat dimecres va obrir el CAP Gràcia, tancat des de l'activació de l'estat d'alarma, i ho va fer en horari reduït: de 8 hores a 15. Una reobertura amb dos infermers, un metge i un administratiu. Uns recursos de personal que els professionals han considerat "impossible per assegurar l'atenció adequada" al barri i per garantir el doble circuit: atenció de pacients, per una banda i aïllada, amb problemes respiratoris -és a dir, risc de Covid-19- i, per l'altra, els que no en tenen. 

En una carta adreçada a la direcció del Servei d'Atenció Primària del Departament de Salut, els treballadors dels CAP Gràcia i Merinals, on s'han derivat els usuaris del primer durant l'estat d'alarma, han advertit que "no podran respectar" aquest doble circuit i això posa "en risc" el pacient, així com la impossibilitat de "gestionar les urgències i atendre les visites programades a la vegada amb la mateixa efectivitat".   

Han recalcat que no s'oposen a que l'equipament sanitari torni a funcionar, però "amb condicions" i actualment, tal com han denunciat, "queda lluny" d'oferir l'atenció que demana la població i han advertit que això es traduirà en "noves queixes". Han reclamat que es faci amb tot el personal, cobrint baixes i vacances, i si no es pot "s'expliqui a la ciutadania i als partits polítics que el model sanitari actual no és sostenible".

Han suggerit que el CAP Merinals tingui el mateix horari que a Gràcia o bé, que aquest últim tanqui i reobri les portes després de l'estiu. "Ens neguem a treballar en unes condicions que posen en risc tant a la població com als professionals", han sentenciat.

Salut fa una anàlisi diària i disposada a reformular 

Des del Departament de Salut han indicat que el personal destinat al CAP Gràcia "es pot assegurar" el doble circuit. A més, han informat que s'està fent monitoratge diari de l'activitat del centre des del passat dimecres per valorar la situació.

En aquest sentit, en cas que fos necessari, s'estudiaria "si cal fer algun tipus de reorganització".