Cs insta el govern municipal a fer exercici de «transparència» amb la presentació d'un pla de mandat

També reclama conèixer la tasca de quatre dels nous assessors

El portaveu de Cs, Adrián Hernández
El portaveu de Cs, Adrián Hernández | Albert Segura
NacióSabadell
03 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:53h
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha instat al govern municipal a fer exercici de "transparència" i presenti un pla de mandat, en el qual es concretin les actuacions previstes, els calendaris i els pressupostos que hi van associats. Una exigència que ve recomanada per la Llei de Transparència. 

Hernández ha explicat que fa més d'un any del mandat de PSC-Podem i "no han presentat res" i que s'ha limitat a justificar "un pla d'inversions", que fa referència a la renovació del mercat de Campoamor, el pavelló de Merinals i el conservatori a l'Eix Macià, entre d'altres. Uns arguments que, al parer del líder taronja, "són promeses electorals del PSC". 

Hernández ha recordat que en l'anterior mandat sí el van presentar i serveix, "no només perquè l'oposició fiscalitzi, sinó perquè la ciutadania" conegui els projectes per a la ciutat. Així mateix, també ha exigit que aquest pla vagi acompanyat d'una altre anual, en qual es precisi els àmbits d'actuació, els pressupostos i les dates i es faci durant el primer trimestre de l'any vençut. 

Unes exigències a les quals ha afegit conèixer la tasca que desenvolupen quatre dels nous assessors de l'equip municipal, "volem saber a què es dediquen". Ho ha justificat, "perquè se'ls està pagant amb diners públics" i també, perquè si es van incorporar abans de l'esclat de la Covid-19, potser "ara hi ha modificació de prioritats o no", ha qüestionat. 

Una proposta que Cs portarà al ple de juliol, que se celebrarà aquest dimarts, a partir de les 16 hores, una hora abans de l'habitual i que ja serà presencial, amb tots els regidors a la sala de plens, però amb les mesures de seguretat pertinents.