1 de 10
habitatge

L'estudi per determinar l'estat dels 170 habitatges de Merinals es reprèn amb previsió de tenir resultats a la tardor

Es faran inspeccions en zones comunes, en una primera fase, i domicilis de veïns

Els veïns desallotjats d'un bloc del barri | Juanma Peláez
per Albert Hernàndez, Sabadell | 3 de juliol de 2020 a les 14:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'estudi independent que ha de determinar "l'estat real" dels 170 habitatges del barri de Merinals es reprendrà la setmana vinent i s'espera que els resultats arribin a la tardor. Així ho ha explicat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, aquest divendres en una compareixença telemàtica. 

Concretament, dimecres hi haurà una trobada amb els veïns per traslladar-los, entre d'altres coses, la metodologia, el desenvolupament dels estudis i els aparells que duran els arquitectes durant aquestes inspeccions. "Hi haurà una primera fase a les zones comuns", ha precisat Farrés i un cop enllestida, es procedirà a l'observació dels domicilis. 


Unes tasques que, tal com ha determinat, es duran a terme a l'agost o fins i tot, si calgués, alguns dies de setembre. Així, es pugui començar a redactar l'informe, amb la finalitat que pogués tenir resultats finals a la tardor. Un calendari molt marcat i que s'ha alterat per l'esclat de la pandèmia. 


De fet, aquesta resolució, inicialment, estava marcada per al juny, tal com va acordar l'alcaldessa amb el el secretari general d’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, al febrer, després que s'esfondrés el sostre d'un bany en un pis del bloc 55. Un dictamen que anirà a càrrec del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

Un fet que va provocar que es desallotgés una part dels veïns del bloc, però que un cop fetes les revisions, i de forma progressiva, van poder tornar a les seves llars. 

 

Participació