Transformació del metà en electricitat, el treball a la depuradora de Riu-sec per arribar al «residu zero»

Aigües de Sabadell implementa mesures transformar la planta en ecofactories

La Depuradora de Riu-sec, a Sabadell
La Depuradora de Riu-sec, a Sabadell | Albert Hernàndez
NacióSabadell
04 de juliol del 2020
L'Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sant Pau de Riu-sec està en camí de transformació a una ecofactoria, amb la voluntat que sigui una planta sostenible i eficient. La instal·lació, per exemple, transforma el metà dels digestors en electricitat com una de les iniciatives per assolir el "residu zero", tal com ha assegurat el president d'Aigües de Sabadell, Enric Blasco. 

A més, també hi ha instal·lats uns aerogeneradors, que ha necessitat un permís especial d’AENA per al desplegament d’una grua de grans dimensions, per generar energia neta procedent del vent. També hi ha previst per a l'energia solar i la codigestió, és a dir, aprofitament de residus d'altres entitats per ser digerits en els digestors de les EDAR i potenciar la producció de metà, per tant, energia elèctrica.

La voluntat, com ha subratllat Blasco, és "impacte ambiental zero" i és una projecte "engrescador". Però no només es vol actuar en aquesta depuradora sinó en les dues de la ciutat i anar evolucionant el model, amb noves implementacions.