Fiscalia amplia el focus d'investigació de residències de l'àrea de Sabadell

Es tracta de la denúncia d'un particular

Els jutjats de Sabadell
Els jutjats de Sabadell | ACN
NacióSabadell
03 de juliol del 2020
La Fiscalia ha ampliat la investigació sobre la gestió de les residències de l'àrea de Sabadell. Ha traslladat una denúncia d'un particular al jutjat número 3. Aquestes se sumen a les cinc ja obertes que es mantenen de les últimes setmanes, engegada pel ministeri públic i conservant així el mateix nombre que fa dos mesos, quan va passar de quatre a cinc

A més també continuen els procediments judicials, segueixen oberts els tres dels que ja tenia constància. Dos es mantenen oberts als jutjats de Sabadell, un d'aquests per desatenció i falta de tractament, i un altre als de Cerdanyola del Vallès, pels presumptes delictes de falsedat en document oficial i omissió del deure de socors.

La fiscalia ha arxivat 11 diligències i, per tant, s'han reduït a una trentena a Catalunya, després que la setmana passada, s'elevessin fins a 42. En l'àmbit civil, el ministeri públic també ha rebaixat el seguiment a una setantena de centres. En aquests casos, es fa un seguiment de la situació i per a la protecció dels usuaris. Respecte a la setmana anterior, ha arxivat dos procediments.

A tot l'Estat ja hi ha engegades 227 investigacions penals i 193 diligències civils, amb dades del 29 de juny.