Montcada i Barcelona, unides per un camí natural

S'ha creat un passeig elevat de 300 metres en paral·lel al Rec Comtal

Les millores amb el pas per a vianants
Les millores amb el pas per a vianants | Ajuntament de Barcelona
NacióSabadell
04 de juliol del 2020
Els barris de Can Sant Joan, a Montcada i Reixac, i Vallbona, a Barcelona, han estrenat una nova connexió gràcies a la construcció d’un camí per a vianants per unir les dues localitats. Un nou tram que uneix els dos municipis veïns pels carrer Bosc i Oristà i que va paral·lel al Rec Comtal.

El projecte ha consistit en la col·locació d’una plataforma de formigó i d’una barana de protecció per afegir seguretat, ja que es tracta d’un traçat que bordeja la zona de la muntanyeta de Can Sant Joan. També s’han instal·lat bancs al llarg del recorregut i un mur de protecció a la banda de la muntanya, així com l’arranjament de la rotonda situada al final del carrer Bosc, on s’ha estabilitzat el talús que hi havia.

Aquesta nova connexió, de 300 metres, substitueix el traçat anterior, un pas de 185 metres sense asfaltar de difícil accés i on hi havia risc de possibles despreniments. Les obres van començar a mitjans del mes de març del 2019 i han comptat amb un pressupost de més de 800 mil euros que ha sufragat el Consorci del Besòs. 

L’actuació, executada pel Consorci del Besòs, suposa un pas endavant en la millora de la cohesió i la mobilitat entre ambdós barris i garanteix un pas confortable i segur per als vianants. 

L’alcaldessa de Montcada, Laura Campos, ha afirmat que “aquest projecte dona compliment a una reivindicació històrica dels dos barris i dignifica l'espai". El regidor del Districte de Nou Barris de Barcelona, Xavier Marcé, ha recordat que les dues ciutats tenen altres temes en comú com el soterrament i el Rec Comtal i ha aprofitar per anunciar durant l’acte que el projecte "El Rec es mou" seguirà comptant amb el suport del consistori barceloní.