Castellar estén el límit de circulació a 30 km/h a gairebé tot el municipi

A partir de la segona quinzena de juliol es posarà en vigor

NacióSabadell
04 de juliol del 2020
El tram de carrer afectat.
El tram de carrer afectat. | Ajuntament de Castellar
Castellar ha decidit reduir la velocitat 40 a 30 km/h a la majoria de les vies del municipi. La voluntat és "pacificar" el trànsit de vehicles. Tot i així, no serà aplicable arreu. L'excepció serà a les rondes de Llevant i de Tolosa i els carrers de la Garrotxa i del Bages, situats al Pla de la Bruguera, on la velocitat seguirà sent de 50.

Es tracta d'una proposta aprovada per unanimitat pel ple municipal, celebrat aquesta setmana, per introduir aquestes novetats al text de l'ordenança municipal. I tal com ha manifestat el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Pepe González, la finalitat és "recuperar espais per a vianants i vehicle no motoritzats, tant per raons ambientals com de seguretat". 

Per tal de garantir el seu compliment, es reforçarà la senyalització horitzontal i vertical d'aquests nous límits de velocitat, així com la pintura viària i la il·luminació dels passos de vianants. 

També es manté el límit de 20 km/h a totes les vies que disposin de plataforma única i a les àrees de vianants, els vehicles permesos, no podran superar els 10 km/h. Quant a camins rurals i pistes forestals, la velocitat màxima permesa queda limitada als 30 km/h, encara que s'haurà d'adequar en el cas que es coincideixi amb d'altres usuaris a peu i bicicleta.