Set anys del «hit» del «Gagnam Style» de Sabadell

La tornada de la cançó segueix estant present, i no només entre la ciutadania

NacióSabadell
01 de juliol del 2020
El vídeo 'Compra en Sabadell' va fer furor a la xarxa, a la televisió i a la ràdio.
El vídeo 'Compra en Sabadell' va fer furor a la xarxa, a la televisió i a la ràdio. | YouTube
Tot i estar immersos en una pandèmia, l'estiu fa dies que es deixa notar i a Sabadell, agradi o no, qui més qui menys li ve al cap la tornada de "Compra en Sabadell". Una cançó que per aquestes dates fa set anys de la seva publicació i que va ser motiu de mofa arreu per la lletra, fent servir la música de l'aleshores popular "Gagnam Style", i per la posada en escena. 

El vídeo, de poc menys de cinc minuts, mostra diversos espais de la ciutat com ara, l'antiga estació de Sabadell Centre, la plaça Sant Roc, l'aeroport, la Rambla, la Bassa i el Parc Catalunya, entre d'altres ubicacions. Tot i que, de ben segur, el que menys es van fixar els internautes i espectadors de l'Estat va ser en això i més aviat va ser en l'entonació del protagonista i la coreografia. 
  Inicialment, es va vendre com una iniciativa de part dels comerciants del nord de la ciutat per promocionar el comerç local i per enviar un missatge optimista enmig d'una altra crisi, en aquella ocasió l'econòmica. Per contra, bona part dels comerciants van denunciar el vídeo per la mala imatge que projectava de la localitat i del sector. 

Fins i tot es va arribar a comentar que el vídeo l'havien fet des de Terrassa per perjudicar a la seva ciutat veïna i rival. Tot i així, La Información, dies després que corrés com la pólvora per Internet, va identificar el protagonista del videoclip com el propietari d'una botiga d'informàtica.

El cas és que feia pocs mesos de l'esclat del cas Mercuri i la taca sobre Sabadell s'havia fet una mica més gran quan "Compra en Sabadell" va saltar a la fama l'estiu de 2013.