​La Crida posa sobre la taula declarar persona no grata Felipe González

Reclama una posició institucional de rebuig i reparació cap a les víctimes i famílies

Imatge d'arxiu de Felipe González en una visita a Catalunya
Imatge d'arxiu de Felipe González en una visita a Catalunya | Adrià Costa
NacióSabadell
01 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:27h
La Crida per Sabadell portarà una moció a la Junta de Portaveus, que tindrà lloc aquest divendres, per tal que es declari persona no grata l’expresident del govern espanyol, Felipe González. Una reacció de la formació al bloqueig del Congrés, amb els vots de PP, PSOE y Vox, per no investigar la suposada relació de González amb els GAL.
 
La formació pretén que amb aquesta proposta s’insti, des de l’Ajuntament, tal investigació i “la implicació” del polític. Al seu parer, frenar aquesta comissió a Madrid “és una mostra més del bloqueig constant realitzat per part de l’Estat sobre el processos de memòria i reparació històrica”.
 
I ha afegit, “una vegada més es vol impedir que es tractin crims comesos durant el franquisme i la transició”. La portaveu del partit, Nani Valero, ha ressaltat la trajectòria de la ciutat “en la recuperació de la memòria democràtica i per tant és imprescindible que tots aquells crims comesos durant el franquisme i la transició comptin amb un posicionament institucional de rebuig i reparació” cap a les víctimes i les famílies.
 
“La violència i el terrorisme institucional s’ha demostrat que és real i cal arribar al fons de la qüestió”, ha reivindicat i ha denunciat que no pot haver-hi “víctimes de primera i de segona”.