El sabadellenc Oriol Creus guanya el primer Concurs del Corpus de Solsona a Instagram

El drac en plena roda de foc protagonitza la foto guanyadora
El drac en plena roda de foc protagonitza la foto guanyadora
Redacció
30 de juny del 2020

La roda de foc a la plaça Major és un dels actes més singulars del Corpus solsoní. No és d’estranyar, doncs, que la imatge guanyadora del primer Concurs del Corpus de Solsona a Instagram correspongui a aquest moment. La foto del sabadellenc Oriol Creus, protagonitzada pel drac, s’ha imposat a les altres tres finalistes durant el procés de votació popular amb un total de 1.451 “m’agrada”.

Creus, que és aficionat a la fotografia i amant de les festes locals de Solsona, serà premiat amb 200 euros en vals de compra per bescanviar als establiments de la UBIC. La segona foto amb més vots (1.333) ha estat la de Ferran Castells, que mostra la galejada dels trabucaires a la plaça de Palau. També van ser finalistes Pep Dalmau i Jors del Tros, curiosament també amb captures del drac. Tots ells seran premiats amb un lot de productes locals i el llibre Casserras. Escultors de gegants.

El Concurs del Corpus de Solsona a Instagram va ser convocat per l’Ajuntament i l’Agrupació de Geganters amb l’objectiu  de crear ambient festiu a les xarxes socials, especialment enguany, en què l’estat d’alarma va obligar a celebrar la festa de forma virtual. Hi han participat més d’un centenar de fotos d’edicions passades del Corpus, tal com s’establia a les bases. Fotògrafs professionals de la ciutat, així com tècniques municipals i representants de l’Agrupació de Geganters han format el jurat que va seleccionar les fotos finalistes.