Sabadell destinarà 378.000 euros per reparar els desperfectes de la ventada

La millora es durà a terme en les zones públiques que van quedar malmeses pel vent | S'hi plantaran 861 arbres

Redacció
29 de setembre del 2015
Actualitzat a les 14:13h
Arbres caiguts per la ventada a Sabadell
Arbres caiguts per la ventada a Sabadell | Norma Vidal

Ja fa una bona colla de mesos de la ventada del 9 de desembre de 2014, però la seva força encara es deixa veure en moltes zones de la ciutat, on arbres i altres elements de mobiliari urbà, com fanals o semàfors, van caure o van quedar seriosament malmesos. Ara l'Ajuntament ha anunciat les mesures que durà a terme per solventar aquesta situació.

Concretament, la Junta de Govern Local ha donat aquest matí llum verda, de manera inicial, al projecte que ha de permetre rehabilitar places i espais verds de la ciutat afectats per les ventades del 9 de desembre del 2014. Així mateix, la junta ha aprovat, també inicialment, el projecte d’obres per la reposició d’arbrat en carrers de Sabadell afectats per aquestes ventades. 

Les actuacions a places i espais verds compten amb un pressupost de 165.437,40 euros i les de reposició de l’arbrat amb un pressupost d’execució de 212.459,68, el que suma un total 377.897,08 euros per als dos projectes. Els treballs es duran a terme amb els fons de la subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona per pal·liar els efectes de les ventades. 

Les accions previstes

Per rehabilitar places i espais verds de la ciutat es preve plantar de nou arbrat, reposar paviments, arranjar talussos i terres, substituir arbrat que presenta problemes de seguretat i salubritat per espècies d'arbres més idònies, fer  xarxes de reg i podar per recuperar la forma original i la seguretat d'arbres afectats per la ventada. 

Aquestes obres es faran a la Plaça del Pi, Plaça del Taulí, Parc d'Odessa, mitjana de l’avinguda de Francesc Trabal, Bosc de la Concòrdia, Parc del Nord, Parc de la Romeua, Plaça Olimpia, entorns del poliesportiu d’Olimpia, Plaça de la Llibertat, Parc del Taulí, Bosc de Ca n'Oriac i espai públic del carrer Mauritània. 

Pel que fa a la reposició d'arbrat en carrers de la ciutat de Sabadell les actuacions previstes inclouen la plantació de 861 arbres. Aquests exemplars es plantaran en escocells que actualment es troben sense arbre, en espais públics on han caigut exemplars o per substituir d’altres que presenten problemes de seguretat i salubritat per espècies més idònies. També es preveu tallar 262 arbres amb problemes, però en total es comptarà amb un increment de 599 arbres. 

Les obres es realitzaran en les següents carrers: Nàpols, Vallespir, Passatge de l'Alguer, Nord, Argentera, Agustina d'Aragó, Quebec, Canadà, Antilles, Font i Segué, Concha Espina, Vallirana, Valmanya, Vall d'Aneu, Josep Rossell, Josep Comas, Carretera de Molins de Rei, avinguda de la Concòrdia, Ronda d’Europa, Puig i Cadafalch, Domènech i Montaner, Vidal, Rambla, avinguda de Barberà, Tres Creus i Ronda de Ponent.